Holy Grale

Om Holy Grale

holygrale
Välkommen till Holy Grale. Vårt uppdrag är att hitta spännande öl av absolut högsta kvalité från hela världen, samt att ta hem dem till ölentusiaster i Sverige.

Om oss

Lisa och Erik, ölentusiaster från mellersta England (Midlands) och Mellansverige (Sundsvall). Nu bosatta i Östersund. Vi har spenderat en stor del av våra yrkesverksamma liv utomlands. När vi inte jobbade med marknadsföring/ekonomi åkte vi gärna runt och provade craft-beer på bryggerier. Det började på allvar när vi bodde i USA. Vi insåg där hur duktiga amerikanerna hade blivit på att brygga craft beers och ”ales.” Vi blev förtjusta i smakerna, dofterna, bryggningskonsten och historien bakom ölen och dess bryggare.

År 2012 beslutade vi oss för att flytta tillbaka till Sverige och starta eget, bland annat Holy Grale. Vi arbetar med att leta rätt på, provsmaka och importera öl till Sverige och att dela med oss av våra upptäckter.

That’s what Holy Grale’s search for perfectly crafted beers and ales is all about.

Hur vi arbetar

Välja – Vi väljer bryggerier med omsorg. Vi besöker små och medelstora bryggerier med kvalité som drivkraft snarare än volym. Bryggerier som arbetar i harmoni med sin omgivning, både ekologisk och socialt. Lokala grisar, kor och höns får ofta sin del av urlakad vört.

Avnjuta – När det gäller att dricka öl så tror vi på kvalité snarare än kvantitet. Vi tycker om att smaka, reflektera och diskutera ölen med vänner. V tar oss tid att avnjuta ölen ordentligt oftast i kombination med mat som tar fram ytterligare dimensioner av ölets karaktär och smak. Det är ansvarsfullt drickande och det bästa sättet att avnjuta våra öl.

Verksamheten – Det är en affärsverksamhet med det handlar inte om att pressa priser på bekostnad av byggeriet och kvalitét i hantverket. Som ölentusiast i Sverige så får du betala några kronor extra för våra öl men du får en fantastisk produkt. Rättvist för alla.

Lärande – Allting handlar om relationer. Vi tar oss tid att träffa och lära känna våra leverantörer. Vi får lära oss vad som är viktigt för dem och vice-versa. Och vi vill gärna lära känna de som dricker vår öl i Sverige. Så berättar vad ni tycker så att vi kan fortsätta lära oss och ta hem de bästa ölen för er..

Dela med sig – Vi gör det här för att vi tycker om att hitta och dela med oss av spännande öl. Men en del av vår verksamhet består av att stödja välgörenhetsorganisationer. För varje flaska såld skänker vi 50 öre till en av våra utvalda välgörenhetsorganisationer.