Holy Grale

Sökandet

Hur vi väljer ut våra öl och ales

panelSökandet tar tid – det är vår utmaning.

 1. Efterforskning
  Vi gör en hel del efterforskningar innan vi reser. Vi väljer en region. Vi läser öl- recensioner, får tips, håller ett öga på vinnare i regionala tävlingar och jämför omdömen på ölsiter. Vi älskar att höra om favorit bryggerier som inte lanserats i Sverige ännu.
 2. Resor
  Vi reser till regionen.Vi besöker bryggerier och träffar bryggmästare och provsmakar. Vi tar en titt på hur produktionsförhållandena ser ut på bryggerierna. Vi säkerställer att bryggerierna har samma filosofi vad gäller affärer och ölbryggning som vi har.
 3. Hemkomst
  Vi ser till att ta med prover hem till Sverige. Öl smakar alltid bra på bryggeriet, omgiven av koppartankar, rör och doften av humle. Det är lätt att ryckas med, och det är inte ett bra sätt att hitta de absolut bästa ölen. Så vi tar med oss några flaskor hem, och provsmakar med vänner.
 4. Recension
  Vi släpper också lös vår ölpanel på proverna. Ölpanelen består av ett gäng likasinnade ölentusiaster, med välutvecklade smaklökar som hjälper oss att välja de bästa ölen. Vi tar det på största allvar, dokumenterar dofter, smaker, sötma, beska, fyllighet osv. Vi tar gärna en bit ost eller skinka, eller kanske något sött till för att se vad som händer smakmässigt.
 5. Get Real Ale
  När allt detta är gjort, och vi känner oss säkra på våra val så kontaktar vi bryggerierna, och importera våra favoriter. Vi ger alla ölälskare access till vårt urval via Systembolagets beställningssortiment.

Sedan väntar vi på att få feedback medan sökandet går vidare…